Algemene informatie
Hier vindt u de algemene informatie betreffende de Stichting BMFM.
De betreft o.a. Vaarreglement, Veiligheid, Vaartijden, Opstapplaatsen, etc.
Klik op het onderwerp in het onderliggende menu voor verdere informatie.

 

 

WELKOM BIJ TOEGANKELIJKVAREN
Wij verzorgen kleinschalige rondvaarten met een boot die toegankelijk is voor rolstoelen of andere hulpmiddelen. Deze rondvaarten zijn bedoeld om mensen met een beperking ook de kans te geven om zich op deze manier in de natuur te begeven. Dit is mogelijk voor jong en oud. 

De bouw is inmiddels klaar en de doop is 18 mei 2019 verricht in Sneek.

We gaan z.s.m. daarna in de vaart vanaf Balk. De geheel nieuwe boot heeft een lift en verdere voorzieningen om mensen met een beperking veilig aan boord te kunnen brengen. De boot wordt elektrisch voortbewogen.

">Impressie met foto's van een vaartocht.

 

Doelgroep

Onze doelgroep bestaat uit mensen die door een fysieke beperking niet in staat zijn zich op eigen initiatief en/of op eigen kracht te verplaatsen in en naar natuur- en bosgebieden. Dit doen wij voor alle leeftijden.

Denkt u dat er binnen uw zorgomgeving ook mensen zijn die volgens u ook binnen de doelgroep vallen, neem dan gerust even contact met ons op voor meer informatie.

Foto's en video's
 
Foto's van de doop van de boot op 18 mei 2019
 
 
 
 

Over ons

Stichting BMFM is opgericht op 4 augustus 2009. De stichting wil fysiek beperkte mensen helpen met het bevorden van de mobiliteit, door middel van het verzorgen van kleinschalige rondvaarten met boten die toegankelijk zijn voor o.a. rolstoelen.

Onze 3 bestuursleden (Harrie Schadenberg, Jos Plemper en Jent de Vries) vervullen niet alleen hun bestuurstaak, maar nemen ook regelmatig plaats op de schippersstoel om onze passagiers te vervoeren. 

Wij werken nauw samen met de Edwin Stichting. De Edwin Stichting beschikt over een eigen boot. Deze boot is voorzien van een hydraulische vloer die op kadehoogte gebracht kan worden voor het in- en uitstappen. Er is ruimte voor twee gewone rolstoelen, of één grote elektrische. Daarnaast is er plaats voor ruim vier medepassagiers.

 boten slotermeer1 verkleind wat kost het varen blokje
 luts met brug grijs vlak word schipper
 meer info 2
 
Go to top