Algemene informatie
Hier vindt u de algemene informatie betreffende de Stichting BMFM.
De betreft o.a. Vaarreglement, Veiligheid, Vaartijden, Opstapplaatsen, etc.
Klik op het onderwerp in het onderliggende menu voor verdere informatie.

 

 

WELKOM BIJ TOEGANKELIJKVAREN

Dit is de website van de Stichting Toegankelijk Varen.

Onze stichting is opgericht op 4 augustus 2009.

De stichting heeft als doelstelling om mensen met een fysieke beperking te helpen met het bevorderen van hun mobiliteit. Dit doen wij door middel van kleinschalige rondvaarten, voor jong en oud. Onze boot, de Kroonjuweel, is met een lift toegankelijk voor o.a. rolstoelen of andere hulpmiddelen.

Door de coronacrisis en het feit dat de motor van de Kroonjuweel bij een brand verloren is gegaan wordt in 2021 niet met de boot gevaren.

Inmiddels is een nieuwe elektrische motor geleverd, die na de zomervakantieperiode met inzet van studenten van de nautische afdeling van ROC De Friese Poort wordt ingebouwd. Daarnaast wordt de boot op een aantal punten constructief aangepast.

We gaan ervan uit dat de Kroonjuweel in het voorjaar van 2022 weer in de vaart zal kunnen worden genomen. Dan kunt u de boot voor gezelschappen uit de doelgroep reserveren.

Het bestuur van de Stichting Toegankelijk Varen

.

">Impressie met foto's van een vaartocht.

 

Doelgroep

Onze doelgroep bestaat uit mensen die door een fysieke beperking niet in staat zijn zich op eigen initiatief en/of op eigen kracht te verplaatsen in en naar natuur- en bosgebieden. Dit doen wij voor alle leeftijden.

Denkt u dat er binnen uw zorgomgeving ook mensen zijn die volgens u ook binnen de doelgroep vallen, neem dan gerust even contact met ons op voor meer informatie.

Foto's en video's
 
Foto's van de doop van de boot op 18 mei 2019
 
 
 
 

Over ons

Stichting BMFM is opgericht op 4 augustus 2009. De stichting wil fysiek beperkte mensen helpen met het bevorden van de mobiliteit, door middel van het verzorgen van kleinschalige rondvaarten met boten die toegankelijk zijn voor o.a. rolstoelen.

Onze 3 bestuursleden (Harrie Schadenberg, Jos Plemper en Jent de Vries) vervullen niet alleen hun bestuurstaak, maar nemen ook regelmatig plaats op de schippersstoel om onze passagiers te vervoeren. 

Wij werken nauw samen met de Edwin Stichting. De Edwin Stichting beschikt over een eigen boot. Deze boot is voorzien van een hydraulische vloer die op kadehoogte gebracht kan worden voor het in- en uitstappen. Er is ruimte voor twee gewone rolstoelen, of één grote elektrische. Daarnaast is er plaats voor ruim vier medepassagiers.

 boten slotermeer1 verkleind wat kost het varen blokje
 luts met brug grijs vlak word schipper
 meer info 2
 
Go to top